Hypes in de hondenvoeding en schildklierproblematiek

All About Pet Food | 27 maart 2019 | Marieke Brouwers 

Beter kant-en-klaar-vers-vlees {KVV} dan een brok! Een schrokkende hond geef je een schrokbak! Kies altijd voor glutenvrij! Het zijn ‘wijsheden’ die we allemaal vast wel als goedbedoeld advies hebben gehoord of gekregen. En ze zijn nog steeds actueel. Hoewel, voedingsdeskundige Lotte Botter zet er in haar lezingen kritische kanttekeningen bij. En veel eigenaren zijn zeker gebaat bij deze frisse 'no-nonsense' kijk op de veel voorkomende hypes in hondenvoeding.


Over Lotte Botter


Lotte Botter is voedingsdeskundige voor mens en dier. Ze geeft workshops, lezingen en cursussen aan eigenaren, dierenartsen en andere professionals over {honden}voeding.

Het spreken voor groepen en het overbrengen van kennis is iets wat ze met veel liefde en overtuiging doet. Al haar opgedane werk- en praktijkervaring uit de diervoedingsbranche neemt zij mee in haar verhaal. Op haar interactieve no-nonsense manier draagt zij een groot deel van haar kennis over zodat eigenaren de juiste voeding kunnen vinden voor hun hond.


Over de locatie


De lezingen werden gehouden in het pittoreske Moordrecht op de prachtige boerderij van Miranda de Bie, klassiek homeopaat voor dieren en eigenaar van Natuurlijk evenwicht bij dieren.

De warme, hartelijke ontvangst met koffie, thee en hapjes in de gezellig ingerichte ruimte geven direct een prettige vibe. En ook buiten is het volop genieten van de bokkende geitjes, grazende schapen en kakelende kippen met af en toe het geluid van een loeiende koe op de achtergrond. Een heerlijke plek om in het zonnetje tussen de lezingen door van je lunch te genieten.


Over de lezingen


De lezingen waren lekker interactief vanwege de gekozen thema's ‘hypes in de hondenvoeding’ en 'Schildklierproblematiek en de relatie met voeding'. Na een korte introductie in de ochtend werden we direct uitgedaagd om na te denken waaraan de meest gezonde hondenvoeding {in onze eigen ogen} moet voldoen. De ochtend stond dan ook volledig in het teken van het stapsgewijs uitkiezen van een voeding voor een bepaalde hond {ras, leeftijd, energieniveau}, in een bepaalde situatie {bijzondere behoeften zoals allergie, dracht, epilepsie} voor een bepaalde eigenaar {prijs, gemak, kennis}.

In de middag kwam het schildklierhormoon T4 in KVV en de media-aandacht wat dit veroorzaakte aan bod. Met een mooie nieuwe insteek, namelijk de uitleg wat er precies is gebeurd en vooral ook hoe we hier in de toekomst rekening mee kunnen houden. Een interactieve, gezellige en leerzame middag met een korte uitleg over de schildklier{hormonen}, de productie van KVV, roze versus grijs vlees en Henk de Duitse herder! ~ AAPF


www.lotteslogica.nl                www.voedingsadviesvoordehond.nl              www.degroenehond.nl                www.natuurlijkevenwichtbijdieren.nl